top of page
background kazehi 4 MB.png

Program prireditve

Do dneva prireditve lahko pride do manjših odstopanj glede ure izvebe.

Oder
Predavalnica
Celodnevne Aktivnosti
Tekmovanja

11:00

Uradna otvoritev konvecije UMIKO 2024

Ob 11.00 bomo uradno odprli vrata in pričeli s prireditvijo. Vstopnice lahko kupite na vhodu. Na UMIKO info točki lahko dobite informacije, ki vas zanimajo ves čas trajanja dogodka.

11:00-20:00

Odkrijte zlate čase video iger

Pridružite se nam na dnevu retro video iger! Oživimo spomine in se zabavajmo ob legendarnih igrah iz preteklosti v prijetni družbi.

11:00-20:00

Foto kotiček

Obiščite naš čudovit foto kotiček na sejmu! Ustvarite nepozabne spomine s prijatelji in družino ter si privoščite zabavne fotografije v našem edinstvenem okolju.

11:00-20:00


Uživaj v Svetu Video Iger!

Pridružite se nam na sproščenem igranju videoiger med sejmom! Vabimo vas, da obiščete našo igralno kotiček med trajanjem sejma, kjer bomo imeli na voljo različne igralne konzole in igre za vse udeležence. Pripeljite svoje prijatelje in se nam pridružite pri raziskovanju svetov videoiger ter uživajte v sproščenem vzdušju med sejemskim vrvežem. Vljudno vabljeni vsi ljubitelji igric!

11:00-20:00

Mahjong

Mahjong je priljubljena kitajska družabna igra, ki jo igrajo štirje igralci s posebnimi ploščicami. Cilj igre je sestaviti posebne kombinacije ploščic, kot so trojke ali zaporedja istih znakov, da dosežete čim več točk. Igra zahteva strategijo pri izbiri ploščic in spretnosti pri sestavljanju kombinacij. Mahjong je znan po svoji kombinaciji sreče in premišljenosti ter spodbuja taktično razmišljanje med igralci.

11:00-20:00

Družabne igre

Družabne namizne igre so odličen način za zabavo in druženje s prijatelji in družino, saj ponujajo raznolike izzive in priložnost za skupno ustvarjanje nepozabnih trenutkov.

11:00-20:00

Iskanje skritega zaklada

Pridružite se nam na razburljivem lovu na zaklad na našem dogodku! Odkrijte skrite zaklade, rešite namige in se podajte na razburljivo pustolovščino s prijatelji in družino. V sodelovanju z društvom ANIMOKU.

11:00-20:00

D&D (Amulet D20)

Na stojnici se bo predstavilo vseslovensko fantazijsko društvo Amulet D20, ki je s svojimi aktivnostmi prisotno že po vseh regijah in zadnja leta tudi v tujini. Poslanstvo društva je vzpodbujati navdušenje nad fantastičnimi hobiji, ki bodo predstavljeni tudi v sklopu stojnice na Umiku. Obiskovalcem bodo člani Amlueta D20 ponudili možnost igranja namizne igre Dungeons & Dragons, in sicer v obliki kratkih enournih "one shotov". Potekalo bo barvanje majhnih figur, ki jih je mogoče uporabiti v različnih namiznih igrah. Predstavilo pa se bo tudi hobi "wargaming" (strateške vojne namizne igre), za katerega zanimanje je v porastu. V namiznih bitkah se bo možno preizkusiti z izvajanjem demo iger za Conquest (Para Bellum Games) in Star Wars Legion (Atomic Mass Games). Naštete aktivnosti bodo na voljo od samega začetka pa do konca konvencije. Več informacij in prijave za D&D one shote ter "wargames" bodo možne na stojnici na samem dogodku.

11:00-20:00

Boj z laserskimi sabljami

Ludo Sport FVG je italijansko društvo, ki se ukvarja z laserskim mečevanjem, znanim iz Vojn zvezd. Na zunanjem balkonu boste lahko spremljali njihovo dejavnost in se tudi sami preizkusili v mečevanju laser saber.

11:00-20:00

Delavnica risanja stripov (Wizards of Istria)

Nadaljuje se cikel delavnic izdelovanja stripov, ki vzbuja vse več zanimanja med mladimi!
Delavnica izdelovanja stripov združuje različne ilustratorje in pisatelje ali pa samo tiste, ki se s stripi še spogledujete. Cikel delavnic je namenjen druženju in spoznavanju ustvarjalcev, deljenju in razvijanju idejter podpori ob ustvarjanju končnega izdelka – avtorskega stripa! Za udeležbo na delavnici ne potrebujete predznanja, le kanček domišljije in volje za ustvarjanje. V kolikor imate risarji in pisci že zbran lastni material za ustvarjanje zgodbe, ga lahko imate po želji tudi s seboj (v digitalni ali fizični obliki). “Risci in pisci” se boste družili (skoraj) vsak prvi četrtek v mesecu, od 17. ure dalje, v Centru mladih Koper. Sledi datumom na dogodku! Za več informacij se lahko obrnete na instagram profil: @wizardsofistria

11:00-20:00

Srečelov

Pridružite se nam pri našem srečelovu med dogodkom! Izkusite vzburjenje in možnost osvojitve čudovitih nagrad za samo 2 € na srečko. Ne zamudite te priložnosti!

11:45-11:55

Napoved programa

Ob začetku prireditve bomo na odru napovedali program za UmiKo 2024

11:55-12:00

Hip-hop ples : Jernej Kozan

Jernej je Hip-hop plesalec, ki ne nastopa prvič na UmiKo, ampak ga gostimo vsako leto, saj pripravi zmeraj dobro koreografijo na mix anime glabe.

12:00-12:15

Nastop K-pop plesalk : K-pop Luna+Maxim + Anja Trebec & Ana Švara + Dance Mixture

Za začetek prireditve nas bodo navdušile plesalke, ki bodo zaplesale na znane K-pop pesmi.

12:00-13:00

Odkrijte skrivnosti žarkastega likorisa (ang. spider lily) na našem botaničnem predavanju!

Odkrijte skrivnosti žarkastega likorisa (ang. spider lily) na našem botaničnem predavanju! Marko bo predstavil botaniko te cvetlice, razložil njen simbolizem ter motive iz sveta animejev. Predstavil bo tudi lasten primer vzgoje žarkastega likorisa v Sloveniji. Na naši stojnici boste lahko tudi kupili čebulice te redke in prekrasne cvetlice.  Predavanje je omogočil: Klub študentov občine Koper

12:15-12:25

Nastop: Samurajsko mečevanje

Društvo Mečevanje.si bo ponovno uprizorilo spretnosti samurajskega mečevanja. Pozor: ne hodite preblizu!

13:00-14:00

Potopisno predavanje Severna Koreja (Igor Jurišič)

Igor Jurišič, predsednik Popotniškega združenja Slovenije, vas bo popeljal na pot v deželo strogega totalitarnega režima - Severno Korejo. Kako je videti povprečen dan v Pjongjangu, kako sploh priti do tja in na kaj vse je treba paziti, da ne zabredemo v težave z oblastmi ...? Predavanje je omogočil: Klub študentov občine Koper

14:00-15:00

Okrogla miza o ilustratorstvu

Predavanje v angleščini!
Dazzle comic je "prvorojenec" Andrewa Villoneja, Američana, ki živi v Kopru. To je njegov prvi strip, za katerega trdi, da je tudi edini, ki ga bo kdaj ustvaril. Po komaj več kot letu dni po tem, ko ga je lansiral, je bilo izdanih že 6 številk in še 25-30 je načrtovanih. Njegov končni cilj je, da strip spremeni v pretočno televizijsko oddajo.
Dazzle se dogaja v potujočem cirkusu in temelji na likih, ne na zgodbi. Ni junaka, zlikovca in izdelane zgodbe. Vsaka zadeva je postavljena na različne destinacije v resničnem svetu, kot so Hong Kong, Transilvanija in Dubrovnik, njeni junaki pa prihajajo iz različnih krajev, kot so Gruzija, Japonska in Kazahstan. Življenje zrcali umetnost, saj so vključeni umetniki tudi z vseh koncev sveta, vključno z Mexico Cityjem, Kirgizistanom, Istanbulom in tudi Slovenijo.
Andrew ne želi, da bi ga omejevala običajna stripovska pravila, zato ta strip spreminja v kolektiv, v katerem lahko ambiciozni mladi umetniki (študentje, mlajši od 20 let in amaterji) oddajo dela in na koncu prispevajo umetnost in ideje kot del plačane ekipe Dazzle. Če želite svoje delo oddati Dazzleu, kontaktirajte Andrewa na fenixyalma@gmail.com ali prek SMS-a na 040-526-182.

14:00-16:00

Tekmovanje: Street Fighter 6

V tekmovanju priljubljene videoigre Street Fighter 6, bo potekala nagradna igra. 1.  mesto  bon našega sponzorja Balix 80€, 2. mesto bon našega sponzorja Balix 50€ in 3. mesto bon našega sponzorja Balix 30€

14:00-16:00

Tekmovanje: Mario Kart

V tekmovanju priljubljene videoigre Mario Kart, bo potekala nagradna igra. 1. mesto bon našega sponzorja Balix 80€, 2. mesto bon našega sponzorja Balix 50€ in 3. mesto bon našega sponzorja Balix 30€

14:00-16:00

Tekmovanje: Tekken 8

V tekmovanju priljubljene videoigre Tekken 8, bo potekala nagradna igra. 1. mesto bon našega sponzorja Balix 80€, 2. mesto bon našega sponzorja Balix 50€ in 3. mesto bon našega sponzorja Balix 30€

14:30-15:00

K-pop kviz

Preizkusite svoje znanje korejske glasbe. Maxim Dovečar bo vodila kviz ter pripravljal vprašanja in odgovore. Kviz bo potekal preko aplikacije Kahoot!, za kar potrebujete le pametni telefon in internetno povezavo.15:00-16:00

Delavnica stiliziranja cosplay lasulj

Delavnico bo vodila Kani (@kani_.cos), ki se ukvarja s cosplayem in izdeluje lasulje tudi po naročilu. Izvedeli boste, kje sama najraje kupuje lasulje, kako poteka krtačenje, striženje in oblikovanje. Predstavila vam bo vse trike, kako urediti lasuljo, da bo prav taka kot iz animeja. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

16:00-17:00

Anime opening kviz

Štajersko društvo ANIMOKU bo organizira že tradicionalni Anime opening kviz, v katerem lahko z znanjem in hitrimi odgovori osvojite bogate nagrade in se med tem še zabavate ob melodijah anime napovednih špic.

17:00-18:00

Predavanja: Hikikomori & Karoshi - Dve skrajnosti Japonske (Ana Sedmak)

Ana Sedmak bo razložila, zakaj je toliko psiholoških tem v animejih in mangah, nato pa se posvetila dvema pojavoma, s katerima se pogosto v nijih srečujemo. To sta hikikomori (popolna izolacija) in karoshi (smrt zaradi izgorelosti). Pojava bo predstavila na konkretnih primerih iz animejev.

17:25-17:35

Uvodni nastop: Douten Taiko

Douten Taiko se vrne na oder da oznani zaključni del programa z njihovim nastopom.

17:35-17:50

Napoved programa in predstavitev sponzorjev

Napoved programa na odru in predstavitev izdelkov sponzorjev

17:50-18:00

Nastop: Nico and Noemi

Nico in Noemi iz Italije sta pripravila poseben nastop v cosplayu za našo publiko.

18:00-18:25

Nastop plesne skupine PrismaGem

Italijanska plesna skupina PrismaGem ne pleše samo na K-pop glasbo, ampak pozna koreografije znanih J-pop in C-pop pesmi.

18:25-18:30

Napoved cosplay ter predstavitev žirije

Spoznajte gostujoče cosplayerje, ki bodo ocenjevali sodelujoče v cosplay tekmovanju.

18:30-19:20

Tekmovanje: Cosplay

Kot vsako leto ne more manjkati cosplay tekmovanje. Letos smo uvedli formalna pravila tekmovanja.

19:20-19:40

Amulet D20 - Back Alley Boys - lip sync nastop

Fantje iz društva Amulet D20 nam bodo predstavili pevsko točko.

19:40-19:50

Zaključni nastop: Douten Taiko Copy

Douten Taiko se vrne na oder da oznani zaključni del programa z njihovim nastopom.

19:50-20:00

Razglastitev zmagovalcev Cosplay

Odkrijte, kdo je pripravil najboljši kostum in najboljšo točko.

20:00

Konec prireditve

Ob 20.00 uri je uradni konec prireditve.

bottom of page