top of page

Kulturno Društvo UMIKO

Kulturno društvo UMIKO združuje vse, ki se zanimajo za azijsko pop kulturo - animeje, mange, video igre, namizne igre, japonsko, korejsko in kitajsko tradicionalno kulturo, J-pop in K-pop glasbo, kulinariko, cosplay, ilustracijo in vse, kar paše zraven. V društvo se lahko včlani prav vsak in nas pobližje spozna ter se druži z ostalimi navdušenci.

 

ZGODOVINA:

Kulturno društvo UMIKO je bilo uradno ustanovljeno 24. januarja 2023 v Kopru, vendar dejavnost društva sega mnogo let v preteklost. Tedaj, še pod skupnim društvom ANIMOV, smo začeli v Izoli prirejati razstave, sejme stripov, cosplay nastope, igranje video iger ipd. Leta 2022 smo prvič v Kopru izvedli veliko konvencijo, imenovano UmiKo, ki se je izkazala za zelo uspešno. Vendar pa je organizacija tako velike prireditve terjala svoj davek, saj so napetosti in okoliščine privedle do tega, da smo se od društva ANIMOV žal morali posloviti in nadaljevati svojo novo pot, pod imenom UMIKO.

STRUKTURA:

Naše društvo je neprofitno društvo, ki ima svoj statut. Poleg vseh članov, ki skupaj predstavljajo občni zbor, ga sestavljata še upravni odbor in nadzorni odbor.

 

Člani upravnega odbora:

Eva Keber (predsednica), Marko Girlinger (podpredsednik), Klemen Jug (blagajnik), Marko Krmac (tajnik), Oliver Glavina

 

Člani nadzornega odbora:

Bojan Plank (predsednik nadzornega odbora), Tadej Grbec, Jan Brvar Mozgan

KAKO SE VČLANITI?

V društvo se lahko včlanite tako, da izpolnite pristopno izjavo in nam jo podpisano vročite ali pošljete skenirano na info@umiko.si. Poleg tega morajo člani plačevati letno članarino. Če se včlanite med 1. januarjem in 30. junijem, je višina članarine 30,00 €, če pa se včlanite pozneje v letu, je višina članarine 20,00 €. Znesek članarine nakažete na bančni račun društva, pri čemer morate nujno napisati, da gre za članarino in pripisati svoje ime in priimek. Osebne podatke varujemo v skladu s pravilnikom.

Primer:

Znesek: 30,00 €

IBAN: SI56 6100 0002 7914 134

Naziv: Kulturno društvo UMIKO

Naslov: Ulica 15. maja 19B, 6000 Koper

Banka: Delavska hranilnica, d. d.

Referenca/namen: Članarina 2024 - Eva Keber

 

Člani društva prejmejo člansko izkaznico, ki jim omogoča brezplačen vstop na vse naše dogodke in določene popuste pri drugih ponudnikih. Člani društva imajo dostop do Discord kanalov, rezerviranih za člane, pravico voliti in kandidirati za organe društva ter prisostvovati sejam in občnemu zboru. Poleg tega pa imajo člani društva organiziran prevoz na konvencije v Sloveniji in tujini ter na team buildinge. Člani društva imajo tudi ekskluzivno pravico do predizbora za najem stojnice na naši konvenciji, še preden se uradno odprejo prijave. Trudimo se, da vsako leto dodamo kakšno novo ugodnost.

bottom of page